Katolička crkva: U raju nema seksa

Znatiželjni student je napisao da se redovno moli bogu, ali da nema devojku, koje često sreće na ulici pa zamišlja da su zajedno u krevetu i želeo je da zna da li u raju ima nekih seksualnih radnji

Katolički list Glas Koncila u svojoj rubrici "Pitali ste..." odgovorio je jednom 25-godišnjem studentu na pitanje da li u raju ima seksa, a odgovor je bio negativan.

Znatiželjni student je napisao da se redovno moli bogu, ali da nema devojku, koje često sreće na ulici pa zamišlja da su zajedno u krevetu.

"Imam seksualne maštarije, što mislim da je normalno. Radujem se što ću naći devojku i što ću, ako Bog da, imati decu, voleti se i živeti zajedno. Mene zanima sledeće: Da li u raju ima seksa ili kakvih sličnih seksualnih zadovoljstava", piše u njegovom pismu.

Teolog Glasa Koncila mu je odgovorio pohvalivšiga da što vodi život istinskog vernika i što je veran Bogu.

Međutim, skoro ga je naružio i rekao mu da je pogrešno što mašta o seksu jer to utiče na čistoću njegove duše i ne iskazujete dovoljno poštovanja prema devojkama o kojima je govorio, koliko god neke od njih bile samo plod mašte.

Osim toga, objasnio mu je kako je pogrešno zamišljao raj kao prostor i da tamo nema mesta požudi i da ne treba da poseže za muškim i ženskim časopisima, kao ni da gleda TV programe i internet stranice koje ne "pridonose higijeni mašte".