PREDNOST POMORANDŽINE KORE: Njen prah jača imunitet i štiti zdravlje

Shutterstock

Kada oljuštite pomorandžu, prvo što uradite je da bacite koru u kantu za smeće. Ovaj korak od sada treba da preskačete, jer upravo ovaj deo pomorandže sadrži najviše vitamina C, čak dva puta više od samog ploda.

Kora pomorandže pored velike količine vitamina C sadrži isalvestrol Q40 i limonelu - sastojke koji pomažu organizmu da se izbore sa rakom debelog creva, ali i sve češćem raku dojki.

Da biste ih mogli upotrebiti kao suplement ishrani, potrebno da je napravite njihov prah:

Uzmite nekoliko pomorandži, oljuštite ih i pojedite. Nakon toga koru nemojte bacati, kao to smo već rekli, već je stavite u pleh i osušite. Kada se potpuno osuše, sameljite ih i dobijenu smesu u vodu praha stavite u čistu teglu koju ćete držati dobro zatvorenom.

Svakodnevno uzimajte po jednu kašiku ovog praha tako što ćete ga konzumirati sa smutijem, muslijem, čašom vode ili jogurtom. Pored toga sa ovim prahom možete i dodavati ukus pomorandže vašim omiljenim desertima. Posle samo par dana, primetićete veliku promenu u vašem organizmu: osećaćete se bolje, energičnije, a virusi i gripovi će vas zaobilaziti u širokom luku.

Profimedia 
Foto: Profimedia

(zenski magazin)