SVET UŽASNUT NAPADOM U LONDONU! Merkelova: Odlučno uz Britaniju, Makron: Ranjeno dvoje Francuza

Reuters

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Nemačka "odlučno na strani Britanije" nakon sinoćnjeg napada u Londonu u kojem je ubijeno šest ljudi i ranjeno skoro 50 osoba.

Fonet 
foto: Fonet

"Danas smo ujedinjeni preko granica u osećaju užasa i žalosti, ali takođe i u odlučnosti. Što se Nemačke tiče, ponavljam da smo u borbi protiv svih oblika terorizma odlučno na strani Britanije" poručila je Merkelova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće narodu Velike Britanije zbog terorističkog napada u Londonu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Fonet 
foto: Fonet

"Putin je izrazio iskreno saučešće Britancima i osuđuje teroristički napad koji je noćas izvršen u Londonu", rekao je Peskov.

"U najskorije vreme predsednik će uputiti telegram saučešća premijerki Velike Britanije Terezi Mej", dodao je portparol.


Iz kabineta francuskog predsednika Emanuela Makrona saopšteno je da je u napadu u Londonu ranjeno dvoje državljana Francuske, od kojih jedna osoba ima teške povrede.

I predsednik EU komisije, Žan-Klod Junker poručio je na svom "tviter" nalogu da je mislima i molitvama uz porodice žrtava.

(Kurir.rs/ Tanjug/ Sputnjik Srbija)

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

5 najvećih terorističkih napada koji su pogodili Britaniju