Mladi krompirići s pečurkama i slaninom

Stock

SASTOJCI

1 kg mladih krompira

1 kašika biozačina

100 g kačkavalja

300 g svežih šampinjona

50 g dimljene slanine

3 čena belog luka

ulje

so, mleveni biber


PRIPREMA


1. Šampinjone iseći na parčiće i pržiti ih u šerpi na zagrejanom ulju. Dodati slaninu isečenu na kocke, biozačin, poklopiti šerpu i ostaviti da se sve to dinsta oko tri minuta.


Nakon toga dodati očišćene mlade krompire (ukoliko su veliki, iseći ih, a ukoliko su baš mali, možete ih ostaviti cele), izgnječene čenove belog luka, posoliti pobiberiti i promešati. Dinstati uz povremeno dodavanje vode (ne previše).


2. Posle oko 40 minuta skloniti šerpu sa šporeta, dodati izrendan kačkavalj, promešati i skloniti s vatre čim se sir istopi.


3. Jelo po želji posuti peršunom.

Savet: Kada dinstate ovo jelo, ne dodajte previše vode jer ne treba da bude kašasto