Sastojci
2 manje pomorandže
250 g šećera
3 jajeta
1 dl ulja
1 jogurt
250 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
maslac za podmazivanje pleha
1. Operite pomorandže, ogulite ih, iseckajte je na kocke i sameljite u blenderu. Ukoliko je pomorandža neprskana, potrebna vam je samo jedna - isecite joj krajeve i ostatak zajedno s korom usitnite u blenderu. Kašu od pomorandže, jaja i šećera umutite mikserom. Dodati ulje i jogurt. Dodajte brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i sve dobro sjedinite.
2. Smesu izručite u pripremljen pleh (namažite ga rastopljenim maslacem, pospite brašnom i istresite višak) ili ga obložite papirom za pečenje i kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 170 stepeni (biskvit treba da se peče na laganoj temperaturi, a rernu ne otvarajte prvih 30 minuta).
3. Sačekajte najmanje deset minuta da se kolač ohladi, pa ga izvrnite na tanjir. Kada se skroz ohladi, pospite ga šećerom u prahu, isecite i poslužite.