MINISTRI, IMATE LI SAVESTI: Srbija sigurna kuća za monstrume!

Privatna Arhiva

BEOGRAD - Jedna savršena majka ubijena je na njihove oči. Bila je u obavezi da mu dovede decu, jer su mu to omogućili, iako joj je konstantno pretio smrću. Verovala je da je u Centru za socijalni rad bezbedna. Otišla je kao pile na klanje.


Ovim rečima Beograđanka Radica, gotovo u jednom dahu, opisala je pozadinu brutalnog ubistva svoje najbolje drugarice Olge Lovrić (39), koju je u sredu oko 15 sati ubio suprug Milan Lovrić (47) u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu, gde je došao da se vidi s njihovom trojicom sinova.


Ogorčeni na sistem


Nakon monstruoznog ubistva Lovrić je skriven u žbunju nedaleko od železničke stanice na Tošinom bunaru čekao voz i oko 1.15 ujutro bacio se pod putnički.


Ogorčena na ceo državni sistem, najbolja prijateljica ubijene žene objašnjava da je Lovrić konstantno pretio Olgi.

- Bio je osuđen na dve godine zatvora jer je pretukao najstarijeg sina. Trebalo je da do juna bude u zatvoru, ali su ga, kako sam čula, zbog dobrog vladanja pustili ranije. Tako da je izašao u martu. Olga od tada nema mira. Prijavljivala je njegove pretnje, neke od njih je i snimila, ali nažalost to nije bilo dovoljno. Od straha nije smela da izađe iz stana, čak je nabavila i dobermana i suzavac, koji je stalno nosila sa sobom, izuzev kobnog dana kad je verovala da je bezbedna u državnoj službi - priča uplakana Radica.


On dodaje da se s Olgom poslednji put čula u sredu oko 14 sati.

- Viđanje s decom bilo je ugovoreno od 14 do 15 sati. U 14.06 mi se javila i rekla da ne može da veruje da je sama sa decom i njim u jednoj prostoriji. Kako je neko uopšte mogao da dozvoli da se on viđa sa decom koja ga se plaše - pita se potresena žena.

Dragan Kadić 
foto: Dragan Kadić

Nije htela da svedoči


Kako Kurir saznaje, Lovrić je najpre bio osuđen na uslovnu kaznu zbog nasilja u porodici, da bi nedugo zatim bio uhapšen zbog brutalnog prebijanja najstarijeg sina. Osuđen je na dve godine zatvora, ali je pušten nakon dve trećine izdržane kazne. Istovremeno, sud je na predlog socijalnog radnika naložio zabranu prilaska, koja je istekla mesec dana nakon što je izašao iz zatvora.
- Olga je na suđenju za prebijanje sina odbila da svedoči protiv njega, a nakon isteka zabrane, on je odmah počeo da kontaktira s njom i decom. Postavlja se pitanje zašto zabrana nije produžena i na osnovu čega mu je omogućen dalji kontakt - kaže dobro obavešten izvor Kurira.


Kurir je juče postavio ova pitanja Centru za socijalni rad odakle su odgovori izostali, kao i ispred nadležnog ministarstva.


Vanredna kontrola

MINISTAR: CENTAR POD NADZOROM


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je juče da je pokrenut postupak nadzora rada Centra za socijalni rad u ovom slučaju.

- Garantujem da će svi odgovorni za eventualne propuste biti sankcionisani. Verujem da ćemo uspeti da sprovedemo mere da se ovakvi slučajevi ne ponove i da ćemo u najkraćem mogućem rowku unaprediti sistem zaštite žrtava porodičnog nasilja - izjavio je Đorđević.


Otkazao punomoćje

ADVOKAT: ON JE BIO LUD


Boban Glavonjić, bivši advokat Milana Lovrića, kaže da je njega pre dve godine angažovala upravo Olga kako bi branio Milana u postupku koji se protiv njega vodio zbog nasilja u porodici.

- On je tada pretukao sina od osam godina zato što je dete dobilo četvorku iz engleskog. Najpre ga je tukao i maltretirao u njihovoj kući, pa je dečak pobegao kod babe. Međutim, on ga je našao i tamo ga je ponovo tukao, pa je dete pobeglo od kuće i lutalo ulicama usred noći, jedva su ga našli - objašnjava Glavonjić.


On kaže da je najpre prihvatio da brani Lovrića, ali je nakon nekoliko susreta s njim odlučio da mu otkaže punomoćje.

- Po meni, taj čovek nije bio normalan - ističe advokat.


Baka ih čuva

DECA NE ZNAJU ISTINU


Olga i Milan Lovrić imaju tri sina, nastariji ima 10 godina, srednji osam, a najmlađi tri godine.

- Videla sam se s decom nakon ubistva, ali im nisam rekla da im je mama ubijena. Objasnila sam im da im je mama u bolnici i da je životno ugrožena - kaže Radica.

Kurir 
foto: Kurir

MOJA PENZIJA

Kurir 
foto: Kurir

DANAS U KURIROVOM DODATKU ZA PENZIONERE: Ispovest legendarne glumiceMelite Bihali

U ovom broju poklon dodatka Moja penzija pročitajte ekskluzivni intervju sa glumicom koja je igrajući sporedne uloge ostavila veliki trag u najznačajnijim ostvarenjima domaće kinematografije, Melitom Bihali.

Ona je samo za Moju penziju otvorila dušu i ispričala o teškom položaju penzionera.

Pored toga, otkrivamo vam lakši način kako do smeštaja u staračkom domu o trošku države, kako toplo vreme utiče na probleme sa proširenim venama, a donosimo vam i predloge kako da sa svojim unucima provedete letnji raspust.

Sve to, kao i pregršt drugih tema čeka vas u najboljem dodatku za penzionere!

Kurir 
foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva