Sastojci
- 750 g brašna
- 150 g putera
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice soli
- 1/2 litra mleka
- 50 g svežeg kvasca
- 1 jaje, malo soli
- susam ili kim za posipanje
Priprema
1. Umlačiti mleko pomešano sa šećerom u prahu i puterom. Nakon toga u smesu dodati sveži kvasac. Dodati so i brašno i umesiti glatko testo.
2. Testo razdvojiti na dva dela, svaki razvaljati u krug i iseći na10 trouglova koji se uviju u kifle (ukupno 20 kifli). Ređajte ih u pleh prekriven papirom za pečenje, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da stoji sat na sobnoj temperaturi.
3. U međuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni i pred pečenje svaku kiflu premazati umućenim jajetom pomešanim sa malo soli. Po vrhu posuti kim ili susam i peći osam minuta na 250 stepeni.
Foto: Kurir