Brze kiflice

Kurir

Sastojci


- 750 g brašna

- 150 g putera

- 3 kašike šećera u prahu

- 2 kašičice soli

- 1/2 litra mleka

- 50 g svežeg kvasca

- 1 jaje, malo soli

- susam ili kim za posipanje


Priprema


1. Umlačiti mleko pomešano sa šećerom u prahu i puterom. Nakon toga u smesu dodati sveži kvasac. Dodati so i brašno i umesiti glatko testo.


2. Testo razdvojiti na dva dela, svaki razvaljati u krug i iseći na10 trouglova koji se uviju u kifle (ukupno 20 kifli). Ređajte ih u pleh prekriven papirom za pečenje, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da stoji sat na sobnoj temperaturi.


3. U međuvremenu zagrejati rernu na 250 stepeni i pred pečenje svaku kiflu premazati umućenim jajetom pomešanim sa malo soli. Po vrhu posuti kim ili susam i peći osam minuta na 250 stepeni.

Foto: Kurir