Brze ćufte s paradajzom i ruzmarinom

Sastojci
♦ 800 g mlevene junetine
♦ 100 g mesnate slanine
♦ 1 žumance
♦ 1 glavica crnog luka
♦ 3 kašike origana
♦ so, biber
♦ ulje

Sos
♦ 1/2 l paradajz soka ili 1 kg svežeg paradajza
♦ 2 čena belog luka
♦ 1 manja suva ljuta papričica
♦ ruzmarin ili svež bosiljak

Priprema
U tiganju zagrejati dve kašike ulja i propržiti sitno iseckani luk i slaninu. Dodajte origano, pa potom sve to sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

U posudu stavite ostale sastojke za ćufte i dodajte propržen luk i slaninu. Sve dobro izmešajte i sjedinite rukama pa ostavite da malo odstoji. Ćufte pržite u tiganju na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene a potom ih poređajte u vatrostalni sud.

Za sos iseckajte i oljuštite paradajz (ako koristite svež). Ako ne, paradajz sok pomešajte sa sitno iseckanim belim lukom, uljem i začinima.
Ovom mešavinom prelijte ćufte pa ih pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.