Malo je ljudi koji ne vole omiljenu letnju poslasticu - kuvani kukuruz. Osim što je ukusan, popularni purenjaci su i veoma zdravi, ali kada ih kuvamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati, piše Stil.
Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:
- Sprečava nastanak kamenja u bubrezima
- Deluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma
- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi
- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi
Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sledeći način - odvojite je od kukuruza i prokuvajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.
Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.
Pročitajte još na portalu Stil: