Pržene lignje

Shutterstock

SASTOJCI


800 g lignji

ulje za prženje


Za marinadu


2 kašike soja-sosa

2 čena belog luka


Za paniranje


150 g pšeničnog brašna

150 g kukuruznog brašna

so, biber


PRIPREMA


1. Lignje odledite, pa ih isecite na kolutiće debljine oko 1 cm. U većoj posudi pomešajte sastojke za marinadu, pa u nju stavite lignje i sve dobro promešajte. Marinirajte ih najmanje sat vremena.


2. U drugoj dubljoj posudi pomešajte sve sastojke za paniranje.


3. U dubljoj posudi za prženje zagrejte veću količinu ulja. Stavljajte deo po deo mariniranih lignji u smesu za paniranje, pa ih prepržite u dubokom vrelom ulju nekoliko minuta. Pazite da lignje ne pečete predugo jer će postati tvrde. Nakon toga ih stavljajte na kuhinjski papir da se malo ocede. Nemojte peći veće količine odjednom da bi se lignje što bolje ispekle.


4. Gotove lignje poslužite sa sosom od gustog grčkog jogurta, narendanih svežih krastavaca i malo što sitnije iseckanog belog luka.

Foto: Shutterstock