Dosadila vam je uobičajena jutarnja kafa, kobasice koje želite da ispržite su previše masne, ili vam je od ručka ostalo previše njoka?
Imamo rešenje za ove situacije...
1. Ako su kobasice premasne, prvo ih kuvajte 15 minuta da ispuste što više masti. Zatim ih izvadite iz vode, posušite i ispecite.
2. Grašak, ali i druge mahunarke, mnogo će se brže skuvati ako ih uveče potopite u slanu vodu, pa ih sutradan skuvate.
3. Ljubičasti kupus (koji spremate za prilog) biće još ukusniji ako ga propržite na prethodno izdinstanom luku kojem ste dodali nekoliko klinčića. Isto važi i za običan kupus.
4. Ako vam ostane više njoka, najbolje je da ih stavite na plastični tanjir i zamrznete.
5. Ako želite drugačiji ukus jutarnje kafe ili ako izbegavate šećer u njoj, umesto njega dodajte malo cimeta ili muskatnog oraščića. Oduševićete se.
Foto: Shutterstock