Krambl: Preukusna topla poslastica sa krckavim testom i sočnim kajsijama koje se tope

Profimedia

Prelepa poslastica za koju vam je potrebno malo vremena.

Možete ga spremati sa voćem po žeji, a mi vam danas donosimo recept sa kajsijama, kojih još uvek ima, a toliko ih svi volimo.


Sastojci:


1 kg očišćenih kajsija

3 kašike smeđeg šećera

150 g ovsenih pahuljica

100 g brašna

100 g hladnog putera

100 g smeđeg šećera

1 kašika meda (livadski ili bagremov)


Uputstvo:


Zagrejte rernu na 180°C.

Kajsije prepolovite ili čak isecite na ¼.

Poređajte na dno posude i pospite smeđim šećerom.


Pomešajte brašno, ovsene pahuljice i šećer.

Dodajte komadiće putera i prstima utrljajte, da se naprave mrvice.

Stavite med i napravite krupnije mrvice. Pospite smesu ravnomerno po kajsijama.

Na kraju sve prelijte sa 2 kašikice meda, pred ubacivanje u rernu.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta. Kada gornji slod dobije zlatnu boju znaćete da je dezert gotov.

Služite toplo uz sladoled od vanile.


Prijatno!


Pogledajte još na portalu Stil:


Knedle sa šljivama od griza: Jednostavne, brze i neverovatno ukusne!

Dve sjajne poslastice od neodoljivog lešnik krema: Spremne za čas (FOTO)

Lažna baklava: Dobro poznat ukus, gotova za samo pola sata! (RECEPT)

Bosin domaći sladoled: Puna usta čokolade! (RECEPT)

Maline stavila u kalup za mafine i dodala 2 sastojka: Ovaj slatkiš jedite koliko hoćete! (VIDEO)