RECEPT

Slani morski mafini

Foto: Shutterstock

SASTOJCI

400 g brašna

150 g feta sira

150 g maslina

20-30 g sušenog paradajza

2 kašičice sitno seckanog bosiljka

3 kašike kukuruznog griza

2 dl jogurta

1 dl ulja

2 dl kisele pavlake

kesica praška za pecivo

1/2 kašičice soli

4 jajeta


PRIPREMA


1. Paradajz isecite na kolutove, položite na pek-papir, posolite i stavite u rernu da se suši, dok se rerna greje za pečenje mafina (bitno je da ispari što više vode, da ukus paradajza bude koncentrovan) i ne brinite što se raspada. Ukoliko imate već sušen paradajz, iseckajte ga sitnije. Masline očistite od koštica i naseckajte. Feta sir takođe isecite na što sitnije komadiće. Sve izmešajte zajedno s bosiljkom.


2. Jaja penasto umutite, dodajte jogurt, prašak za pecivo i prosejano brašno i sve zajedno mutite da se razbiju grudvice i masa postane glatka. Dodajte so, ulje, pavlaku, palentu i mešavinu sira, maslina i paradajza.


3. Napunite modle i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Foto: Shutterstock