SASTOJCI
- 400 g paste po izboru (taljatele)
- 300 g pilećih prsa
- 100 g slanine
- 300 ml pelat paradajza
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašika smeđeg šećera
- glavica crnog luka
- 1 suva ljuta papričica
- 1 čen belog luka
- 30 g parmezana
- so, biber po ukus
- svež bosiljak
PRIPREMA
1. Skuvajte taljatele, ocedite ih i ostavite sa strane da se prohlade. U zagrejan tiganj dodajte malo maslinovog ulja i sitno seckan crni luk, pa propržite.
2. Kada luk postane staklast, dodajte piletinu i slaninu iseckanu na kockice i nastavite da pržite. Nakon što slanina dobije rumenu boju, dodajte pelat, izmrvljenu ljutu papričicu i šećer.
3. Sve sastojke dobro sjedinite, pa kada proključa, dodajte so, biber i kuvane taljatele s malo tečnosti u kojoj su se kuvale i ostavite par minuta da vri. Promešajte i servirajte uz parmezan i list bosiljka.
Foto: Shutterstock