(FOTO) Neodoljive hrskave rolnice: Možete ih puniti čime god želite!

STIL

Preukusne, a jeftine rolnice od kora koje možete puniti sa slatkim ili slanim nadevom

Pisali smo mnogo puta o pitama i poslasticama od kora ali ovo je zaista drugačiji recept, koji ćete zavoleti ne samo zbog toga što je preukusan i lako se pravi, već što će vam uštedeti novac, piše Stil.

Kupite bele ili kore od heljde (ako vodite računa o liniji).


Presecite koru po sredini i u jednu po jednu koru stavite nadev od sira kao kada pravite običnu gibanicu.


Za nadev vam je potrebno oko 400g sira po želji i dva jaja.


Kada stavite nadev na kraj kore, srolajte koru, tako što ćete u drugom potezu uvući i stranice, da vam se ne bi izlio fil.


S obzirom na količinu kora, moraćete da ih pečete iz dva puta, ili drugu turu možete ostaviti za sutra.


Na podmazan pleh, ređajte pituljice ili rolnice.


U šoljicu sipajte vodu i nekoliko kapi ulja. Sa tom mešavinom sa rukama poprskajte rolnice i pecite ih na 200C jedno 20-tak minuta dok ne porumene.


Rolnice možete puniti sa nadevom po želji, slatke ili slane. Recimo, sa rendanim jabukama, cimetom i sa malo šećera. Takođe, možete napraviti nadev ala kineska mešavina i umakati rolnice u slatko kiseli i soja sos.


Pogledajte još na portalu Stil:


Sremački gulaš sa kobasicama: Seosko jelo koje svi obožavaju! (RECEPT)

Recept za ljutenicu: Najukusniji pikantni namaz kojeg svi obožavaju!

Meke galete po receptu Džejmija Olivera: Ukusni zalogaji za pamćenje!

Izdašan i brz rolat: Neodoljivi kolač sa dve vrste čokolade! (RECEPT)

Baklava od maka: Originalni recept iz kuhinje Eparhije šabačke!