SASTOJCI
2 jajeta
1 šoljica šećera
1 šoljica mlevenih oraha
1 šoljica griza
1/2 šoljice ulja
2 kašike mekog brašna
1 prašak za pecivo
2 jabuke
1 šoljica mleka
1 vanilin šećer
PRIPREMA
1 Mikserom umutiti jaja sa šećerom, pa u to dodati ulje i još malo mutiti. Ručno umešajte griz i orahe, zatim dodajte oguljene i narendane jabuke (i po želji malo suvog grožđa prethodno potopljenog u mleko). Brašno izmešajte s praškom za pecivo i sipajte u smesu, potom na kraju lagano sipajte mleko i sve dobro sjedinite.
2 Smesu sipajte u kalup i pecite pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
3 Gotov kolač možete posuti šećerom u prahu ili ako vam je ostalo čokolade za kuvanje, napravite glazuru: 100 g čokolade istopiti na pari, dodati malo maslaca i tople vode dok ne dobijete tečnu gustu smesu. Prelijte je po kolaču dok je još vruć.