Kolač koji su Plejboj zečice obožavale

Profimedia

Sastojci:


- 4 jajeta

- 2 pomorandže

- 200 g oraha, badema, lešnika ili kokosa

- 1/2 kašičice sode bikarbone


Za fil:


- 100 g crne čokolade

- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje

Priprema:

1. Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove prethodno samlevene, te malo sode bikarbone.

2. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

3. Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku, pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti ga u frižideru i poslužiti.

Savet: Ako želite da kolač bude kremast, slobodno ga premažite ili napunite nutelom