SASTOJCI
- 2 jajeta
- 1 kvasac
- 1 prašak za pecivo
- 250 ml ulja
- 500 g brašna
- 250 ml hladnog mleka
- 3 kašike kakaoa
Za preliv
- 5 kesica vanilin šećera
- 1 litar vode
- 3 šolje šećera
PRIPREMA
1. Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i u jednu polovinu umešajte kakao. Posle postepeno u oba dela dodajte brašno. Ostavite da testo naraste na toplom.
2. Nadošlo testo isecite na komadiće (oba dela), pa ih valjajte prstima po stolu i motajte - najpre spiralno (jedan crni i jedan beli deo), a onda ih spojte u krug.
3. Tepsiju ne treba da podmazujete. Na nju poređajte kolačiće i pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.
4. Stavite da se kuva preliv od vode i šećera (oko 5 minuta), pa njime zalijte kolač dok je još topao (ne sme da bude vreo).
Savet Vanilin šećer kolaču daje lepši miris i ukus