Pariski kolač

Shutterstock

SASTOJCI

200 g brašna

100 g maslaca

80 g šećera

2 jajeta


FIL

200 g čokolade

1 jaje

2 dl slatke pavlake

8 dl mleka


PRIPREMA


1. Brašno pomešajte sa šećerom i maslacem. Dodajte jaja, prstohvat soli i zamesite testo da bude mekano. Stavite u frižider da odstoji sat-dva.


2. Testo razvucite, namotajte ga na oklagiju i stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se malo prohladi.


3. Prokuvajte (da struji) slatku pavlaku i mleko, umešajte čokoladu (sve vreme mešajte), pa sklonite s vatre. Kad masa dostigne sobnu temperaturu, umešajte jaje sve vreme muteći da se smesa dobro sjedini. Prelijte preko testa i pecite još 15 minuta na 180 stepeni. Kolač ohladiti i poslužiti isečen na kocke.