SASTOJCI
200 g brašna
100 g maslaca
80 g šećera
2 jajeta
FIL
200 g čokolade
1 jaje
2 dl slatke pavlake
8 dl mleka
PRIPREMA
1. Brašno pomešajte sa šećerom i maslacem. Dodajte jaja, prstohvat soli i zamesite testo da bude mekano. Stavite u frižider da odstoji sat-dva.
2. Testo razvucite, namotajte ga na oklagiju i stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 10 minuta na 180 stepeni. Izvadite i ostavite da se malo prohladi.
3. Prokuvajte (da struji) slatku pavlaku i mleko, umešajte čokoladu (sve vreme mešajte), pa sklonite s vatre. Kad masa dostigne sobnu temperaturu, umešajte jaje sve vreme muteći da se smesa dobro sjedini. Prelijte preko testa i pecite još 15 minuta na 180 stepeni. Kolač ohladiti i poslužiti isečen na kocke.