SASTOJCI
- 5 kiselih pavlaka
- 2 velike kutije piškota
- 10 kašika šećera
- 2 kašike meda ili šećera u prahu po ukusu
- 1 kesica vanilin šećera
- 500 g voća (jagode, maline, kivi, višnje)
- šlag
PRIPREMA
1. U uzak i dublji pleh za hleb (ili plastičnu kutiju) poređajte red piškota, pa preko njih poređajte red fila od pavlake, pa red voća. Tako uradite dva puta.
2. Fil: Kašikom umutite pavlaku, med (ili šećer u prahu, fil će biti gušći) i vanilin šećer. Ako želite da krem bude čvršći, u pavlaku možete dodati istopljeni žele (nije obavezan).
3. Kolač pre služenja ohladite u frižideru (neka odstoji nekoliko sati da piškote upiju fil i tako omekšaju), pa ga prekrijte umućenim šlagom i ukrasite voćem, seckanim orasima ili rendanom čokoladom.