Istraživanja dokazuju da se kancer, dijabetes i srčana oboljenja mogu sprečiti regulisanjem režima ishrane i ubacivanjem jaja u redovan jelovnik, piše Lepa & srećna.
Mnogi izbegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola, ali jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lek protiv upalnih procesa u telu i sprečavaju štetu koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu. Stručnjaci ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuvana i poširana jaja, jer imaju najmanje kalorija.
Takođe, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri. Stručnjaci se slažu da je važno dobro skuvati jaja kako biste izbegli rizik da dobijete salmonelu. Takođe, savetuje se da tokom poširanja koristite biljno ulje, na primer, kokosovo.
PROČITAJTE JOŠ:
(Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Profimedia)