MORA DA PROĐE OBUKU SASOVACA: Specijalci treniraju Harijevu verenicu!

EPA

Snajka Megan Markl, buduća supruga britanskog princa, mora da prođe posebnu obuku komandosa SAS kako da reaguje u kriznim situacijama


LONDON - Američka glumica Megan Markl (36), verenica britanskog princa Harija (33), moraće da prođe posebnu obuku britanskih komandosa SAS kao budući član kraljevske porodice.

AP 
foto: AP


Megan i riđokosi princ Hari, peti u redu za nasleđe britanskog prestola, verili su se početkom oktobra, a venčaće se u maju, kako je najavljeno iz kraljevske porodice.


Zastrašujući scenario


Kao član najpoznatijeg dvora na svetu, američka glumica će morati da prođe dril kako bi bila u potpunosti pripremljena i obučena da reaguje u kriznim situacijama. Ovaj trening podrazumeva i obuku kako da reaguje u slučaju zastrašujućih scenarija kao što su otmica ili teroristički napad.


Aleks Bomberg, bivši savetnik kraljevske porodice za bezbednost i izvršni direktor kompanije za pružanje obezbeđenja „Intelidžent protekšen internešenel“, objašnjava da je u pitanju standardna procedura:

- Zamislite scenario da teroristi otmu Megan. Oni će je držati u posebnoj prostoriji i biće talac. Ona mora da zna kako da se ponaša kad komandosi upadnu da je oslobode. Takođe, Megan će biti upućena i u to kako da reaguje u slučaju terorističkog napada - kaže Bomberg, prenosi Indipendent.

Profimedia 
foto: Profimedia


Sve isplanirano


Ovaj trening su prošli svi stariji članovi kraljevske porodice, kao i princeza Dajana pre nego što se udala za princa Čarlsa.

- Trening podrazumeva i obuku iz ponašanja u kriznim situacijama kada u blizini nema nikoga od telohranitelja. Megan će ubuduće biti pod 24-časovnom zaštitom. Više neće moći da ide gde poželi i kad to poželi. Svaki trenutak njenog života će biti isplaniran, sve od posete zubaru do odlaska u frizerski salon - dodaje Bomberg i ističe da je pokojna princeza Dajana najviše negodovala zbog toga što su je telohranitelji pratili u stopu.

EPA 
foto: EPA


Velika čast za Megan

BOŽIĆ S KRALJICOM


Britanski mediji prenose da će predstojeći Božić Megan Markl i princ Hari provesti s kraljicom Elizabetom Drugom na njenom imanju u Sandringamu. Tabloidi ističu da je to velika čast za Megan i napominju da takva pažnja nije ukazana Kejt Midlton 2010, dok je bila verena s princom Vilijamom, drugim u redu za nasleđe trona.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia, EPA, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stilski bukvar buduće vojvotkinje od Saseksa: 3 nezaboravne odevne kombinacije Megan Markl (VIDEO)