SPREČITE NAJTEŽE BOLESTI: Jedite jaja na ovaj način i vaš organizam će vam biti zahvalan!

Profimedia

Istraživanja dokazuju da se kancer, dijabetes i srčana oboljenja mogu sprečiti regulisanjem režima ishrane i ubacivanjem jaja u redovan jelovnik.

Mnogi izbegavaju jaja zbog straha od salmonele ili holesterola, ali jaja su bogata vitaminom D, mineralima i betakarotenom, pa su odličan lek protiv upalnih procesa u telu i sprečavaju štetu koju mogu da stvore slobodni radikali u rekaciji sa ćelijama u organizmu.

Profimedia 
foto: Profimedia

Stručnjaci ističu da je najzdravije jesti tvrdo kuvana i poširana jaja, jer imaju najmanje kalorija.

Takođe, preporučuje se fritata spremljena na tihoj vatri. Stručnjaci se slažu da je važno dobro skuvati jaja kako biste izbegli rizik da dobijete salmonelu.

Savetuje se i da za pripremu jaja koristite biljno ulje, poput kokosovog.

Profimedia 
foto: Profimedia

(Kurir.rs/lepa i srećna)