Prste da poližeš

Grčki kupus

Sastojci:
♦ 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
♦ 600 g svežeg kupusa
♦ 1 veća glavica crnog luka
♦ 1 kašika aleve paprike
♦ 150 g slanine
♦ 200 ml jogurta
♦ 500 ml juneće supe (kocka)
♦ 2 jajeta
♦ so, biber, biozačin
♦ ulje
♦ kačkavalj

Priprema:
Kupus iseckati na tanke rezance. Skuvati supu od kocke. Luk sitno iseckati i staviti da se proprži. Slaninu takođe sitno iseckati. Kada luk postane staklast, dodati slaninu i meso, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe. Kada meso bude upola izdinstano, dodati kupus. Malo posoliti. Povremeno mešati i nalivati pomalo supe. Dodati začine po ukusu.

Vatrostalnu posudu podmazati s malo ulja. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Umutiti jaja i jogurt, pa kada kupus omekša, preručiti smesu u vatrostalnu činiju i preliti umućenim jajima s jogurtom. Peći u rerni oko 45 minuta, dok lepo ne porumeni, pa kupus posuti rendanim kačkavaljem.