KAKO DA JEDETE TOKOM PRAZNIKA, A DA SE NE UGOJITE I RAZBOLITE: Ova 3 začina obavezno sipajte u hranu

Profimedia

Tokom praznika uglavnom dobijemo koji višak kilograma, zapaljenje ili infekciju, ali ako u hranu ubacite ova 3 začina sačuvaćete zdravlje i vitku liniju posle praznika, piše Lepa & srećna.

Začin piment, koji podseća na biber, bogat je antioksidantima, leči zapaljenja u organizmu i leči ešerihiju koli. Osim što suzbija upalu, ovaj začin sprečava mučninu i povraćanje, što će dobro doći svima koji pate od mamurluka. Anis je jedna od najstarijih biljaka za lečenje tegoba, a istraživanja pokazuju da je bogata antioksidansima i opušta mišiće. Takođe, anis pomaže kod naleta vrućine u menopauzi i podstiče varenje.


Cimet je biljka koja se vekovima u Kini koristi za lečenje, a njeni antioksidansi i protein glutation štite telo od štete koju mogu da naprave slobodni radikali. Ova biljka uspešno smanjuje i nivo šećera u krvi i pomaže u lečenju dijabetesa tipa 2. Ova 3 začina možete rasporediti u slanoj i slatkoj hrani, a obezbedićete organizmu pravu dozu zdravlja.


PROČITAJTE JOŠ:


ZAŠTO TREBA DA JEDETE LJUTE PAPRIČICE

KAKO DA PREPOZNATE OPASNU INFEKCIJU UVETA

OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK PROSTATE

(Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV UŽIVO) Dr Kurir sa nutricionistom Majom Bošković o slavskoj trpezi i posledicama prejedanja!