BEZ PUCANJA

ČOKOLADNA GLAZURA KAO KOD PROFESIONALACA: Primenite ovaj trik i bićete oduševljeni! Kolač kao iz poslastičarnice

Foto: Profimedia

Čokoladna glazura muka je mnogih domaćica. Često puca i koliko god bili ukusni, ne izgledaju profesionalno. Zato vam otkrivamo trik koji ćete obožavati.

Evo kako da napravite čpkoladnu glazuru kao pravi profesionalac.

Potrebni sastojci:

- 80 g margarina


- 100 g čokolade za kuvanje


- 2-3 kapi ulja

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema glazure:

Margarin stavite u šerpu i na vatru i dovedite ga do vrenja. Sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje i ulje, mešajte žicom dok se sva čokolada ne otopi i prelijte preko kolača/torte.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kako ohladiti čokoladnu glazuru na torti/kolaču i kako je iseći?

Ostavite tortu/kolač sa glazuromna sobnoj temperaturi da se stegne (ni slučajno na hladno ili u frižider).

Ako je u pitanju kolač, kad se glazura stegne onda ga isecite zagrejanim i suvim nožem, pa tek potom stavite u frižider.

Ako je u pitanju torta, kad se glazura dobro stisne pri sobnoj temperaturi, stavite je u frižider, ali je obavezno pola sata pre služenja izvadite iz frižidera i pustite da se "otpusti" na sobnoj temperaturi. Zatim je isecite zagrejanim nožem.

Poenta savršene glazure je da čokoladu nikada ne smete prokuvati već samo otopiti.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

(Kurir.rs/Opanak/Coolinarka)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čokoladna bajka oživljava pred vašim očima! Ovaj slatkiš je pravo remek-delo!