Više istraživanja ukazalo je na pozitivne efekte umerenog pijenja kafe po zdravlje. Međutim, ovaj napitak možemo učiniti još zdravijim i ukusnijim
Cimet
Pospite kafu cimetom u prahu ili ubacite štapić cimeta u šolju - ovaj začin ima antivirusna i antibakterijska svojstva, što je vrlo korisno u hladnijim mesecima, dok istovremeno pomaže u regulaciji nivoa šećera i triglicerida u krvi.
Kakao i crna čokolada
Kakao i crna čokolada - Flavonoidi iz kakaoa poboljšavaju cirkulaciju, koncentraciju i budnost, regulišu krvni pritisak i deluju protiv upale. Dodajte jednu kašičicu kakao praha ili stavite dve kockice crne čokolade u kafu da se otope i uživajte u ovom ukusu.
Kokosovo mleko
Predstavlja dobru alternativu kravljem mleku, naročito ako ste primetili da vam smeta laktoza. Ovo mleko sadrže laurinsku kiselinu koja podstiče imunitet. Što se tiče količine, za početak možete probati kafu s dodatkom supene kašike kokosovog mleka.
Ekstrakt vanile
Vanila se tradicionalno koristi ne samo zbog slatkaste arome već i zbog njenih medicinskih svojstava. Vanila podstiče koncentraciju i povoljno deluje na raspoloženje. Miris vanile takođe pomaže i u kontroli apetita.
Đumbir
Kafi možete dodati i malo đumbira u prahu - đumbir podstiče varenje, smanjuje nadutost i gasove, a takođe pomaže kod simptoma prehlade. Ovaj začin ublažava i bolove kod artritisa budući da deluje protivupalno. Ako vas ne privlači ideja da ga stavite u kafu, možete pojesti kolačić od đumbira uz vaš omiljeni napitak.