Ako ste alergični na gluten, protein koji se nalazi u pšenici i ječmu, onda morate strogo da vodite računa šta pripremate.
Sve je više ljudi koji su alergični na ovaj sastojak, ali čak i ako izuzmemo to, svakako je mnogo zdravije da poslastice pravite bez glutena. Ovaj recept ćete obožavati.
Sastojci koji su vam potrebni:
- 60g prosenog brašna
- 60g integralnog heljdinog brašna
- 300ml mlake vode
- 1 celo jaje
- kašika kokosovog ulja
- kašičica sode bikarbone
- kašika limunovog soka
Priprema:
Prvo pomešakte sve suve sastojke, brašno, so i sodu, zatim dodajte jaje, kokosovo ulje i limunov sok, pa umutite mikserom. Postepeno dodajte mlaku vodu pri čemu konstantno mešajte. Smesa ne bi trebalo da bude ni previše gusta ni previše retka. Pre pečenja obavezno podmažite tiganj kokosovim uljem, najbolje četkicom.
Fil možete pripremiti po želji, med, pasirano ili sveže voće, a uvek možete da se odlučite i za slanu opciju.
(Kurir.rs, Foto: PrintScreen Instagram)
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
Ovakvo pravljenje palačinki još niste videli