Brzi kolač sa makom i jabukama

Sastojci:

♦ 5 jaja
♦ 80 g šećera u prahu
♦ 50 g kristal šećera
♦ malo soli
♦ 80 g maslaca
♦ 100 g mlevenog maka
♦ 100 g brašna
♦ pola praška za pecivo
♦ 3 jabuke izrezane na ploške
♦ 2-3 kašike džema od kajsija

Priprema:
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Žumanca razdvojiti od belanaca, dodati im šećer u prahu, pa ih penasto umutiti. U belanca dodati kristal šećer i malo soli, pa umutiti čvrst sneg. Te dve mase lagano spojiti, dodati rastopljen maslac, mak i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu sipati u nauljenu i prezlom posutu tepsiju. Po vrhu rasporediti ploške jabuka i peći oko 25 minuta. Kada je kolač pečen, rastopiti marmeladu i tanko je namazati na vruć kolač. Služiti sa umućenim šlagom.