Ako želite da impresionirate svoju porodicu ili goste koje očekujete, ovo je savršen recept za vas. Reč je o fantastičnoj piti od jabuka koja se pravi nešto drugačije od klasične.
Recept ovog predivnog dezerta napravila je Ana Reardon, a isti je objavila na svom blogu "Kako kuvati?"
Kako kaže, jedan od najvećih izazova bio joj je kako zadržati crvenu boju jabuke.
Sastojci:
250 grama običnog brašna
125 grama maslaca
100 grama šećera
60 grama usitnjenih oraha
1 jaje
Pomešajte maslac u brašno, dodajte orahe i šećer pa onda jaje. Savijte testo tanko i ispecite na 180 stepeni oko 20 minuta dok ne postane hrskavo.
Premaz od džema:
80 grama džema
1 kašika vode
Krem:
200 ml mleka
4 žumanca
37 grama šećera
14 grama kukuruznog brašna
100 ml pavlake
vanile po želji
Umutite zajedno žumance, šećer i kukuruzno brašno, a zatim dodajte malo mleka. Zagrejte preostalo mleko dok ne provri pa u njega polako ubacite tu smesu i mešajte dok se ne zgusne. Zatim dodajte pavlaku i vanilu.
Za ruže od jabuka:
16 crvenih jabuka
125 ml svežeg soka od narandže
105 grama šećera
110 grama rastopljenog maslaca
Isecite jabuke, pa ih stavite u posudu sa smesom soka od narandže i maslaca, neka upije deset minuta, to je tajna očuvanja crvene boje. Nakon toga, posložite ih na kolač na isti princip kao u vidu.
Kurir.rs/24,hr, Foto: PrintScreen