Sastojci
♦ 6 krmenadli
♦ 1 manja tikvica
♦ 6 režnjeva slanine
♦ štapići za ražnjiće
Marinada
♦ 1dl maslinovog ulja
♦ 1dl piva
♦ 1 kašičica aleve paprike
♦ pola kašičice ljute paprike
♦ nekoliko listova svežeg ili suvog bosiljka
♦ so, biber
Priprema
U plastičnu posudu s hermetičkim poklopcem staviti ulje, pivo, bosiljak i papriku. Krmenadle istući kuhinjskim čekićem sa jedne i druge strane, a potom ih iseći na trake širine 1 cm. Trake staviti u sud, sve lepo izmešati da se sjedini, poklopiti i ostaviti da meso u marinadi odstoji preko noći. Sutradan nizati prvo isečenu tikvicu, potom traku mesa (ubosti je na dva mesta), pa traku slanine, pa ponovo meso i tikvicu. Peći na roštilju ili u roštilj-tiganju.
Napomena: Mladu tikvicu ne morate ljuštiti i nju, nasečenu na šnite ili kolutove, takođe možete ostaviti da odstoji u marinadi zajedno s mesom.
Pikantni ražnjići
Objavljeno
01.07.2012. 3:10h
→ 01.09.2017. 0:00h