(RECEPT) UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU: Napravite punjene lepinje sa semenkama!
Ako želite da uživate u lepoj hrani, možete napraviti punjene i mekane lepinje i služiti ih uz jogurt.
Potrebno je:
- 300 do 400 grama brašna
- 200 mililitara mlakog mleka
- 30 mililitara ulja
- malo soli
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 200 grama sira
Priprema:
Rastvoriti kvasac sa mlekom dodati šećer, jaje, brašno so i zamesiti glatko testo mekše. Ostaviti da naraste podeliti na 4 dela pa svaku razviti veličine većeg tanjira i poređati u podmazan pleh.
Ostaviti 15 minuta, pa svaku lepinju pritisnuti po sredini veličine manjeg tanjira. Sir izdrobiti dodati jaje u sir i iznešati. Puniti lepinje gde su udubljenja. Ivice lepinja možeta premazati žumancetom i posuti semenkicama. Peći na 200 stepeni stepeni 20 minuta.
Kurir.rs/Bakina kuhinja, Foto: Printscreen