Sigurno svi volite eurokrem i kada vam se jede trčite u prodavnicu. Ali, kada pročitate recept domaćeg eurokrema zaboravićete na kupovne.
Priprema je prilično jednostavna, a rezultat je genijalan. Gotov je za manje od 15 minuta, a verovatno će da vam nestane u tom roku. Možete da ga mažete na hleb, palačinke ili jednostavno na kašičicu, kako god vi volite.
Sastojci:
150 grama oguljenih lešnika
100 grama tamne čokolade (minimalno 70 posto kakaa)
jedna kašika kakaa u prahu
300 ml kondenzovanog mleka
pola kašike ekstrakta vanile
dve šoljice običnog mleka
malo soli
Priprema:
- Zagrejte rernu na 170 stepeni, a na posudu za pečenje stavite papir za pečenje.
- Na papir stavite oljuštene lešnnike, a zatim ih stavite u rernu na 8 do maksimalno 10 minuta.
- Kad ih izvadite i kad se malo ohlade, ubacite ih u blender ili mikser i mutite dok smesa ne postane slična maslacu od kikirikija.
- Čokoladu otopite na laganoj vatri.
- U posudu dodajte kondenzovani mleko i dobro promešajte.
- Dodajte lešnike, a zatim i preostale sastojke – kakao, vanilu, mleko i malo soli.
- Ako vam namaz i dalje bude previše gust, dodajte još malo mleka po želji.
Kurir.rs/Net.hr, Foto: