(VIDEO) POČEO KAO SIN FARMERA, PA STEKAO AVIONE I PODMORNICE: Kada vidite šta je sve Eskobar posedovao, pitaćete se da li je to film ili stvarnost

Instagram

"Kralj kokaina" bio je sin siromašnog kolumbijskog farmera, ali je do 35. godine postao najbogatiji čovek na svetu.

Eskobar je nadmašio svakog narko-bosa u istoriji, a na tom putu, radio je neke veoma čudne stvari.

Rođen je u Rionegru, u Kolumbiji 1949. godine. Otac mu je bio farmer, a majka učiteljica. Pre nego što je zagospodario tržištem narkotika, krao je i prodavao automobile.

80-ih, njegov kartel je zarađivao 240 miliona nedeljno, odnosno, 22 milijarde godišnje. Zahvaljujući tolikom bogatstvu, sedam godina zaredom našao se na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta. Do kraja 80-ih, njegov kokain je činio 80 odsto svetskog tržišta droge, a svakodnevno je u SAD slao 15 tona droge.

Nije štedeo ni na svom luskuzu. Na svom ekstravagantnom imanju u Puerto Trifunu Eskobar je sagradio i privatni zološki vrt u kojem je imao žirafe, nilske konje, slonove i druge životinje. Tih godina, vlasti su mu oduzele ogromnu flotu koja je uključivala 142 aviona, 20 helikoptera, 32 jahte i 141 nekretninu.

Eskobar je bio odgovoran za ubistva oko 4.000 ljudi, uključujući i oko 200 sudija i 1.000 policajaca, novinara i vladinih zvaničnika.

U 27. godini oženio se Marijom Viktorijom Henao, koja je te 1976. imala samo 15 godina. Sa njom je dobio dvoje dece. Kada je Eskobar bio u bekstvu sa svojom porodicom, ćerka Manuela se razbolela, a on je navodno zapalio dva miliona dolara kako bi je ugrejao.

Kupio je avion kako bi mogao njime da prenosi svoj novac, a u gumama je čak krijumčario kokain. Piloti su za ovo krijumčarenje droge mogli da zarade i do pola miliona dolara na dan.

Kako bi uticao na izmenu zakona o izručenju, Eskobar je ponudio da otplati javni dug Kolumbije koji se tada procenjivao na 10 milijardi dolara. Mesečno je trošio oko 2.500 dolara na gumice kojima je vezivao novac.

U bogatoj kolekciji aviona, helikoptera, brodova, Eskobar je imao čak i dve podmornice kojima je krijumčario kokain do Amerike.

Uprkos svemu, pomagao je siromašne, pa je dobio nadimak "Robin Hud". Donirao je novac crkvama, bolnicama, gradio je parkove i fudbalske terene.

Najveći Eskobarov strah je bila ekstradicija. Nikako nije želeo da život provede u američkom zatvoru. Svoje bogatstvo iskoristio je da uđe u kolumbijski kongres. Ubijen je u 44. godini. Pojedinci spekulišu da se ubio jer je bio okružen specijalcima. Sahrani u Medeljinu prisustvovalo je oko 25.000 siromašnih kojima je godinama pomagao.

KRALJ KOKAINA: Ovo je diler opsednut Hitlerom koji je hteo da sruši Eskobara  Youtube

Kurir.rs/Biznis insajder
Foto: Instagram