Ljuta hrana ima bezbroj blagodeti po zdravlje organizma, ali ovo istraživanje je dokazalo koliko je delotvorna u lečenju oboljenja od kojeg pate ljudi širom sveta, piše Lepa & srećna.
Istraživanja pokazuju da ljuta hrana može značajno da ublaži simptome artritisa i smanji bolove u zglobovima. Simptomi za artritis su bol i zapaljenje zglobova, crvena koža na mestu bolnog zgloba i slabost u mišićima. Nauka dokazuje da kapsaicin, jedinjene koje sadrži ljuta paprika, efikasno regiliše bol u zglobovima i kostima.
Tako se ovaj sastojak može koristiti u mnogim kremama, gelovima ili oblogama, a nauka je dokazala da je njegovo dejstvo na smanjenje bola vidljivo nakon samo 3 nedelje. Međutim, kapsamicin može da ima i kontra efekat, da izazove upale i iritacije. Zato je važno da proizvode sa kapsamicinom koristite po uputstvu lekara. Ukoliko želite da jedete papriku, onda iskoristite njena lekovita dejstva u umerenim količinama, jer svako preterivanje u ljutoj hrani može da bude kobno za organizam.
PROČITAJTE JOŠ: