Danas ljudi sve više kupuju sečeni i pakovani hleb, jer imaju produženu trajnost, ali i dalje ima onih koji vole dobar, stari, običan hleb.
Ali, on brzo postaje suv, a kad se osuši i počne da se mrvi, izgubi svoj opojan ukus.
Verovali ili ne postoji sjajan trik uz koji će hleb izgledati kao da je tek pečen.
Profimedia
- Ukoliko korsitite običan hleb naprskajte ga vodom, ukoliko koristite baget ili hleb sa nekim premazom stavite ga pod tekuću vodu. Važno je da se korica dobro natopi, ali i sredina može da bude vlažna.
- Dobro umotajte hleb u aluminijumsku foliju
- Zagrevajte hleb 10-12 minuta. Ukoliko imate pola vekne, biće vam dovoljno 10 minuta, a ako koristite celu veknu držite je u rerni 12 minuta.
- Kada je izvadite iz rerne, odmotajte foliju i pritisnite da vidite koliko je mekan.
- Za još bolji ukus, ubacite hleb bez folije na još 4-5 minuta u rernu.
Profimedia
Kurir.rs, Foto: Profimedia