Mnogi ljudi izbegavaju da jedu hleb jer se boje da to ne utiče na njihovu liniju. Aali novo istraživanje će vam pokazati da ipak nema potrebe da ga izbegavate.
Naime, istraživanje koje je sprovelo Endokrinološko društvo iz Čikaga preporučuje da ipak pojedete parče hleba za doručak ako želite da izgubite kilograme
Parče hleba koje pojedete za doručak vodi do smanjenja uticaja glukoze i goji manje nego ista količina hleba koju biste pojeli uveče, rekla je vođa istraživanja Danijela Jakubović.
U istraživanju su učestvovali dijabetičari i gojazni ispitanici. Oni koji su jeli za doručak hleb, prosečan ručak i malu večeru, izgubili su 24 kilograma za tri meseca u poređenju sa onima koji su radili obrnuto i ugojili se skoro 7 kilograma.
Godinama smo slušali upozorenja da smanjimo hleb koji je bogat šećerom, a ima malo hranljivih vrednosti. Ključ je u tome da odaberete pravo vreme kada ćete da pojedete hleb. Vreme kada jedete je mnogo bitnije od toga šta jedete u toku dana, piše mydomaine.com.
Kurir.rs/Mydomaine/Foto: Profimedia