Tradicionalno se za Prvi maj ide se na uranak i sprema roštiljanje u prirodi s porodicom i društvom.
Koliko vam je mesa potrebno?
Kako vam ne bi ponestalo mesa i tako ostali gladni evo vam podatak za poređenje – 200 grama mesa je pljeskavica ili 5 ćevapa. Računajte na 300 grama po osobi ako ste gladni, a ako ste ceo dan napolju, onda može i malo više. Sve više od 500 grama po osobi nije preporučljivo, ako ne želite da bacate hranu.
Na roštilju možete da pečete praktično sve što poželite ipak, neke stvari su bolje od drugih i lakše ih je i spremiti.
Evo ih 3 vrste mesa sa kojima sigurno nećete pogrešiti čak iako vam je ovo prvi roštilj koji spremate.
Ćevapi, najlakše meso za pripremiti na roštilju, bitno je samo da ravnomerno okrećete i ne možete pogrešiti. Isto važi i za pljeskavice.
Svinjski vrat uz malo začina biće zagarantovano dobar.
Pileća krilca su jeftina, mali i slatki zalogaji. Osim krilca uzima se i belo pileće meso, samo posebno treba voditi računa da komadi ne budu pretanko isečeni.
Ne mogu se zaboraviti i kobasice, koje je ipak najbolje uzeti kod već proverenih mesara.
Kurir.rs/Foto: Profimedia
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
(VIDEO) BLJUJE MI SE KAD TE VIDIM! Brutalno iskreni pas pokazao gazdarici šta misli!