EVO ZAŠTO JE NAJBOLJI: Ovako izgleda jelovnik Rodžera Federera
Švajcarski teniser Rodžer Federer i narednu sedmicu će dočekati na liderskoj poziciji ATP liste, a nakon sjajnih izdanja na početku 2018. progovorio je o svojim nepoznatim navikama.
Takođe, otkrio je šta bi želeo raditi posle karijere. Naime, kada je reč o sitnijim rutinama, Federer kaže da ima jednu gurmansku naviku koje se već dugo ne odriče.
"Volim italijanske, japanske i indijske restorane dok zimi volim fondi (otopljeni sir) i raklet (jedno od najpoznatijih švajcarskih jela). Dva sata pre svakog meča pojedem tanjir testenine s laganim sosom i ne radim to jer sam sada deo kampanje za paste. Radim to već 20 godina", priznao je Fedeks i dodao da je ta rutina razlog što promoviše testeninu.
Švajcarac dan započinje žitaricama ili vaflima sa džemom i medom. Obavezno ujutro popije sok od ceđene pomorandže i kafu. Za ručak pasta sa prelivom, ponekad uključuje i meso. On kaže da za užinu uzima proteinske štangle i banane.
Federer tvrdi da uveče najčešće s porodicom večera po restoranima i da se često časti šniclom ili ribom i da pred najjače turnire smanji unos mesa, kao i da se trudi da što manje konzumira mlečne proizvode.
Švajcarski teniser ima i plan, šta posle karijere.
"Ne želim samo da me pamte kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisera i zbog mojih pobeda. Nadam se da će ljudi o meni u budućnosti misliti kao o ambasadoru tenisa, moje zemlje i porodice van terena. Želim raditi na razvijanju sportskog duha i na mestima gde tenis nije razvijen", rekao je broj 1.
Dodao je još da bi s Bjernom Borgom igrao da može ući u vremensku mašinu i poručio da igrači trebaju sagledati pozadinu svakog poraza kada do njega dođe.
Kurir sport
Foto: AP
POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
KURIR SPORT: Ronaldo ili Mesi? Ovo je definitivni odgovor na pitanje ko je bolji.