zna se kad šta konzumira

EVO ZAŠTO JE NAJBOLJI: Ovako izgleda jelovnik Rodžera Federera

Foto: AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer i narednu sedmicu će dočekati na liderskoj poziciji ATP liste, a nakon sjajnih izdanja na početku 2018. progovorio je o svojim nepoznatim navikama.

Takođe, otkrio je šta bi želeo raditi posle karijere. Naime, kada je reč o sitnijim rutinama, Federer kaže da ima jednu gurmansku naviku koje se već dugo ne odriče.

"Volim italijanske, japanske i indijske restorane dok zimi volim fondi (otopljeni sir) i raklet (jedno od najpoznatijih švajcarskih jela). Dva sata pre svakog meča pojedem tanjir testenine s laganim sosom i ne radim to jer sam sada deo kampanje za paste. Radim to već 20 godina", priznao je Fedeks i dodao da je ta rutina razlog što promoviše testeninu.


Švajcarac dan započinje žitaricama ili vaflima sa džemom i medom. Obavezno ujutro popije sok od ceđene pomorandže i kafu. Za ručak pasta sa prelivom, ponekad uključuje i meso. On kaže da za užinu uzima proteinske štangle i banane.

Federer tvrdi da uveče najčešće s porodicom večera po restoranima i da se često časti šniclom ili ribom i da pred najjače turnire smanji unos mesa, kao i da se trudi da što manje konzumira mlečne proizvode.


Švajcarski teniser ima i plan, šta posle karijere.


"Ne želim samo da me pamte kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisera i zbog mojih pobeda. Nadam se da će ljudi o meni u budućnosti misliti kao o ambasadoru tenisa, moje zemlje i porodice van terena. Želim raditi na razvijanju sportskog duha i na mestima gde tenis nije razvijen", rekao je broj 1.

Dodao je još da bi s Bjernom Borgom igrao da može ući u vremensku mašinu i poručio da igrači trebaju sagledati pozadinu svakog poraza kada do njega dođe.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ronaldo ili Mesi? Ovo je definitivni odgovor na pitanje ko je bolji.