Turski voćni kolač sačinjen od orašastih plodova, suvog grožđa i kajsija, sprema se brzo i jednostavno, a sviđa se svima!
Sastojci:
2 kesice od po 100 g belog šlag krema
1 čaša mleka
1 činijica suvih kajsija
1 šoljica suvog grožđa
1 šoljica pistaća (oraha, badema)
1 čaša lešnika
1 manji paket prepečenog hleba
Za ukrašavanje:
nekoliko suvih kajsija
Priprema:
Šlag s mlekom ostavite u frižideru na 30 minuta. Kajsije potopite u vrućoj vodi, a zatim osušite i iseckajte na sitno. Takođe, iseckajte suvo grožđe, a pistaće i lešnike zdrobite i dodajte u hladan šlag.
Prepečeni hleb izlomite na veće parčiće pa i njega dodajte u šlag, blago promešajte a onda i prebaciei u duguljasti kalup premazan puterom. Ostavite to u frižideru na najmanje dva sata. Nakon toga, kolač izručite na tacnu i ukrasite kajsijama.
(Kurir.rs/Lepaisrecna.rs/Foto: Profimedia)