Finale međunarodnog takmičenja u upravljanju projektima!

Promo

Beograd, 30. maj 2018 - Finale četvrtog po redu međunarodnog studentskog takmičenja u upravljanju projektima – International Project Management Championship Finals 2018. biće održano 2. juna 2018. godine u Beogradu, u organizaciji Centra za upravljanje projektima Fakulteta organizacionih nauka.

Ceremoniji će prisustvovati predsednik Internacionalne asocijacije za upravljanje projektima (IPMA - International Project Management Assotiation), gospodin Hesus Almela Martinez, predsednik skupštine IPMA, gospodin Rajnhard Vagner, potpredsednik IPMA za mlade, obrazovanje i trening, gospodin Kamiar Safakiš, kao i profesori i studenti iz devet zemalja.

Ove godine su u takmičenju učestvovala 192 tima, odnosno preko 760 takmičara, dok će se u finalu takmičiti pobednički timovi iz sledećih zemalja: Nemačke, Francuske, Holandije, Hrvatske, Finske, Litvanije, Italije, Španije i Srbije. Srbiju u finalu ove godine predstavljaju studenti sa Građevinskog Fakulteta: Abel Duran, Jana Puzderliski i Modrinić Marko.

Promo 
foto: Promo

„Finale ovogodišnjeg takmičenja održava se u Beogradu jer je studentski tim FON-a prošle godine osvojio prvo mesto na svetskom takmičenju. Takođe, studenti FON-a su ostvarili uspehe i prethodnih godina, 2015. godine 2. Mesto, a 2016. godine 3. mesto, te se možemo pohvaliti da smo do sada svake godine osvojili medalju“, rekao je prof. dr Vladimir Obradović, rukovodilac Centra za upravljanje projektima FON-a.

Takmičenje u upravljanju projektima – Project Management Championship je internacionalni projekat, iniciran od strane mladih projektnih menadžera (IPMA Young Crew) u okviru Internacionalne asocijacije za upravljanje projektima (IPMA) Namenjeno je studentima osnovnih i diplomskih akademskih studija svih visokoškolskih ustanova u svetu, koji izučavaju oblast upravljanja projektima. Dosadašnja statistika pokazuje da su u prve tri godine održavanja u takmičenju učestvovalo 1883 studenta iz 27 zemalja. Međunarodnom finalu koje se ove godine održava u Beogradu, prethode nacionalna takmičenja koja svaka zemlja organizuje individualno, prema propozicijama međunarodne asocijacije IPMA.

(Promo - tekst / Foto:Promo)