Doktorka Hejzel Volis podelila je fotografiju svog obroka kako bi pokazala koji je idealan odnos hrane, iz različitih grupa namirnica, koje treba da jedete svakog dana.
Britanski medicinski žurnal (BMJ) prošle nedelje je otkrio da je najbolji način za sprečavanje nastanka hroničnih oboljenja ishrana koja se sastoji iz dosta voća i povrća, celovitih žitarica i ribe, uz uslov da smanjite konzumaciju prerađenog mesa i šećera.
Nakon što je doktorka Hejzel Volis videla pomenuti članak, ona je pokušala da u svakom obroku primeni ovo pravilo ishrane.
Ona je fotografisala svoju savršeno izbalansiranu hranu na tanjiru, koja se sastoji od različitih grupa namirnica, a potom slike objavila na Instagramu uz savet da i vi ovako ograničite porciju svog jela.
Njen obrok sadrži: šargarepu, korijander, vegetarijanski burger (od leblebije), brokoli, paškanat, dinstano povrće, fetu i kukuruz šećerac.
Kurir.rs/Foto Profimedia