Šarmantna Čačanka Marija Slović je prehrambeni tehnolog i vlasnica prodavnice domaćih, tradicionalnih, rukom rađenih proizvoda Domaccini. Kada biste je videli na ulici, nikada ne biste rekli da se bavi i proizvodnjom kajmaka. Ona svojim izgledom odudara od tipične slike žene koja pravi kajmak i sir. Marija je moderna, obrazovana, dobro organizovana i energična žena. Ima troje dece i tri biznisa.
Marija Slović, vlasnica Domaccini radnje, odrasla je u porodici koja se skoro tri decenije uspešno bavi proizvodnjom i prodajom hrane. Posle završene gimnazije odlučila je da studira prehrambenu tehnologiju, a odmah posle fakulteta počela da se bavi kontrolom kvaliteta hrane i tehnologijom proizvodnje. Već devet godina nalazi se na mestu vodećeg ocenjivača bezbednosti hrane, vlasnica je mlekare na padinama Ovčara u kojoj proizvodi kajmak i sir, a pre godinu dana na Dorćolu je otvorila prodavnicu Domaccini, koja je za kratko vreme osvojila srca Beograđana.
Kao zagovornik zdrave hrane jer zdravlje na usta ulazi, Marija Slović ne samo da ume da proizvede, nego da pokrenem druge tehnologe i proizvođače i pokuša da podigne svest o tome koliko smo važna karika u zdravlju naših komšija, rođaka, prijatelja. Ljudi u ovoj trci za vremenom, pomalo zaboravljaju šta znači zdravo i kvalitetno se hraniti i živeti. Drugi problem je što čovek danas ne sme da veruje ni izgledu hrane, a ni ceni. Sve se svodi na to da verujemo ili ne verujemo onome od koga kupujemo.
Domaccini su osnovani sa idejom da okupe proizvođače koji dele iste snove I koji se nalaye pred istim izazovima. Domaccini je savremeni koncept, proizvođač fine, tradicionalne, neindustrijske hrane, rukom rađene.
A u ovoj oblasti, kao ni u jednoj drugoj, vladaju žene.
Kurir vas poziva u Ušće SC da razmenimo znanje i iskustva i da budete deo Live panela 27.06. i čujete šta imaju da vam kažu Marija Slović, vlasnik Domaccini radnje, Marija Stević, proizvođač šampinjona kuvanim u vinu i Ivana Hero, vlasnik radionice za izradu ručno pravljenog keksa.
Foto: Promo