Ukoliko niste za obrok sa mesom, a veoma ste gladni, patlidžan vas može i te kako zasititi.
Sastojci:
3 duga patlidžana
činija kukuruznog brašna
so
biber
aleva paprika
ulje za prženje
Priprema:
Patlidžan oljuštite po "zebra sistemu", odnosno da svaka druga traka kore ostane na povrću, pa isecite na kolutove debljine 1 centimetar. U lonac stavite 2 litre vode, posolite i kad provri, u nju spustite kolutove patlidžana. Barite 5-6 minuta, paziti da previše ne omekšaju. Potom procedite, isperite hladnom vodom i ostavite da se ohlade.
Hladan patlidžan pospite alevom paprikom i biberom, izmešajte, a onda dodajte kukuruzno brašno, pa dobro protresite, da svaki komad bude uvaljan u njega. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, u njega ređajte kolutove patlidžana pa pržite s obe strane dok ne porumene. Servirati uz razne salate.
(Kurir.rs/Lepaisrecna.rs/Foto: Profimedia)