POHOVANI PATLIDŽAN BEZ JAJA! EVO KAKO: Zasitan obrok bez mesa PO ZEBRA SISTEMU

Profimedia

Ukoliko niste za obrok sa mesom, a veoma ste gladni, patlidžan vas može i te kako zasititi.

Sastojci:

3 duga patlidžana


činija kukuruznog brašna


so


biber


aleva paprika


ulje za prženje

Priprema:

Patlidžan oljuštite po "zebra sistemu", odnosno da svaka druga traka kore ostane na povrću, pa isecite na kolutove debljine 1 centimetar. U lonac stavite 2 litre vode, posolite i kad provri, u nju spustite kolutove patlidžana. Barite 5-6 minuta, paziti da previše ne omekšaju. Potom procedite, isperite hladnom vodom i ostavite da se ohlade.

Hladan patlidžan pospite alevom paprikom i biberom, izmešajte, a onda dodajte kukuruzno brašno, pa dobro protresite, da svaki komad bude uvaljan u njega. U dubljem tiganju zagrejte malo ulja, u njega ređajte kolutove patlidžana pa pržite s obe strane dok ne porumene. Servirati uz razne salate.

Profimedia 
foto: Profimedia

(Kurir.rs/Lepaisrecna.rs/Foto: Profimedia)