prste da poližete
TAJNA SAVRŠENOG POMFRITA: Svi volite da ga jedete, a kada ga OVAKO napravite, nećete moći da prestanete! (RECEPT)
Pomfrit je mnogima jedan od omiljenih obroka, domaćice ga spremaju za svoju porodicu, ali ponekad ne ispadne onako kako ste zamišljali.
Tajna je da krompiriće pre prženja kratko blanširate, a konačni rezultat je pomfrit koji će biti savršeno hrskav, a iznutra sočan, kao kupovni.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- ulje
- so
- biber
- aleva paprika
Priprema:
Krompir očistiti oprati iseći na tanke štapiće. Sipati 1 l vode posoliti i kuvati krompir 5 minuta. Izvaditi krompir rešetkastom kašikom na čistu krpu da upije višak vode. Staviti ga u činiju posuti malo biberom i alevom paprikom.
U tiganj sipati ulja, i kad se ugreje spuštati krompir. Prziti da lepo porumeni.
Tanjir obloziti papirnom salvetom, pa prženi pomfrit ređati na papir. Posoliti.
Foto: Profimedia
Kurir.rs/SrbijaDanas/Foto: Profimedia