Pomfrit je mnogima jedan od omiljenih obroka, domaćice ga spremaju za svoju porodicu, ali ponekad ne ispadne onako kako ste zamišljali.
Tajna je da krompiriće pre prženja kratko blanširate, a konačni rezultat je pomfrit koji će biti savršeno hrskav, a iznutra sočan, kao kupovni.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- ulje
- so
- biber
- aleva paprika
Priprema:
Krompir očistiti oprati iseći na tanke štapiće. Sipati 1 l vode posoliti i kuvati krompir 5 minuta. Izvaditi krompir rešetkastom kašikom na čistu krpu da upije višak vode. Staviti ga u činiju posuti malo biberom i alevom paprikom.
U tiganj sipati ulja, i kad se ugreje spuštati krompir. Prziti da lepo porumeni.
Tanjir obloziti papirnom salvetom, pa prženi pomfrit ređati na papir. Posoliti.
Profimedia
Kurir.rs/SrbijaDanas/Foto: Profimedia