Kada pojedete maslac, nemojte bacati papir jer i on može da se iskoristi, i to na nekoliko načina.
Zato ga, nakon što pojedete maslac, presavijte napola, smestite u kesu i odložite u zamrzivač. Kada na omotu maslaca ostane još tragova namaza, on još može da se iskoristi. Njime, po potrebi, možete namastiti plehova ili tiganje, može vam poslužiti za prženje laganih jela poput palačinki.
Sečenje torte
Pre sečenja torte nož premažite papirom od maslaca. Lakše i lepše ćete iseći tortu, pogotovo sladoled-torte i druge kremaste rukotvorine. Isecite parče kako iz poslastičarnice.
Ravnanje mesa
Papir od maslaca možete da iskoristite za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite da zamrznete. Papirići će poslužiti da se lakše odvoji komad zamrznute hrane. Tako nećete morati odmrzavati sve ili se mučiti s razdvajanjem, samo stavite papir između komada i izvadite željeni komad kao profesionalac.
Obloga
Papirom obložite kalupe za mafine i testo se zasiguno neće lepiti. Imaće dobru bazu.
Korica
Kada ispečete hleb ili bilo koje pecivo, prekrijte ga papirićima od maslaca da upiju deo maslaca što je u njima ostao. Korica će biti preukusna.
Kurir.rs/Blic/Foto Profimedia