Preporuke da koristimo kokosovo ulje u hrani napicima što češće i što više nemaju nikakvo uporište u nauci, tvrdi doktorka sa Harvarda Karin Majkl, piše Lepa & Srećna.
Milioni ljudi u čuđenju pregledaju video snimak njenog predavanja u kojem ona naziva sve priče o zdravstvenim prednostima kokosovog ulja "apsolutnim besmislicama". Doktorka kaže da je kokosovo ulje "čisti otrov" jer predstavlja zasićene masti i zato ugrožava zdravlje srca i krvnih sudova.
Kokosovo ulje je negde na sredini kvaliteta masnoća u pogledu koristi za naše zdravlje, slaže se većina nutricionista. Sigurno je bolje od hidrogenizovanih ulja u kojima ima puno trans masti, ali nije ni blizu tako dobro kao nezasićene masnoće kojih ima u maslinovom ili konopljinom ulju.
Zaključak je - radije mažite kokosovo ulje po licu nego po tiganju za prženje, a ako baš želite da ga koristite u ishrani, nemojte preći granicu od desetak grama dnevno.
PROČITAJTE JOŠ:
(Kurir.rs/Lepa & Srećna - Foto: Profimedia)