Plata Nate Mesarović 270.000 dinara

Predsednica Visokog kasacionog suda prvobitno nije želela da odgovori na pitanje o visini plate i dodala da se o svim informacijama o platama može naći na sajtu suda

BEOGRAD - Predsednica Visokog kasacionog suda Nata Mesarović izjavila je danas da njena plata iznosi 270.000 dinara i da informacija o tome, kao i platama ostalih predsednika sudova, može da se nađe na sajtu te institucije.

Mesarovićeva prvobitno nije želela da odgovori na pitanje novinara o visini svoje plate, jer kako je rekla to nije tema prezentacije priručnika za rešavanje starih predmeta USAID kojem je danas prisustvovala.

"Moja plata nije obuhvaćena programom podele vlasti. Sve što vas interesuje u vezi sa primanjem svih predsednika sudova pa i predsednika Vrhovnog kasacionog suda možete se informisati na sajtu", rekla je Mesarovićeva, ali je na insistiranje novinara dodala da je njena plata 270.000 dinara.

Upitana zašto nadležne srpske vlasti nisu same sprovele program podele vlasti, posebno u delu smanjenja starih predmeta, ona je objasnila da je to pitanje za druge ljude, jer je na funkciju predsednika Vrhovnog suda došla kada je taj program već bio zaključen.

"Ja sam taj program nastavila i zadovoljna sam, jer smo jako puno učinili, pošto se na ovoj listi nalaze i dva suda koja su do sada pokazivala jako slabe rezultate, a uspeli su da savladaju stare predmete, da ih popišu i ubrzaju rad na njima", naglasila je Mesarovićeva.