UKUSAN I MEKAN HLEB SA KROMPIROM: Stari zaboravljeni recept! Da vaš hleb bude SVEŽ I SUTRADAN!

Profimedia

Donosimo vam recept za hleb sa krompirom. Ovo je izuzetno mekan hleb, a ukus je neverovatan! Zato, domaćice, zasucite rukave i umesite ovaj sjajan hleb svojoj porodici i uživajte.

Sastojci:


- 500 g brašna


- 200 g kuvanog krompira (može da se koristi i ostatak domaćeg pire krompira ili instant pire krompir)


- 150 ml mlakog mleka


- 100 ml mlake vode


- 2 kašike masti ili ulja


- 1 kašičica šećera


- 2 kašičice soli


- 7 g suvog kvasca ili 25 g svežeg

Profimedia 
foto: profimedia

Priprema:

Oljušten i skuvan krompir umutitii zajedno sa mlekom i mašću (krompir treba da je vruć, a ne previše). U umućenu masu staviti kvasac i šećer i ostavite 10 do 15 minuta da počne malo da radi. U činiju staviti pola količine brašna, so i vodu, dodati masu sa krompirom i izmešati rukama. Umesiti glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno. Gotovo testo malo nauljitii uljem pokriti i ostavite 1 sat da nadođe. Zatim premesiti i oblikovati po želji, staviti u kalup obložen pek papirom. Pokrite i ostavite još 20 minuta da nadođe. Nadošli hleb premazati malo uljem, zaseći na par mesta i stavite da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.

Pečen hleb zaviti u krpu i staviti u kesu kako bi omekšala korica. Hleb sa krompirom biće svež i sutradan, neće se mrviti, a korica će biti mekana.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs, Aura.ba/Raznajela.blogspot / Foto: Profimedia