Partizan na Zadar, Zvezda u Splitu, Radnički na Olimpiju

Partizan mt:s će dočekati Zadar, Radnički će u "Jezeru" ugostiti Olimpiju, a Crvena zvezda Beograd gostuje Splitu na premijeri.

Dvanaesta sezona košarkaške ABA lige startuje 29. septembra. Ako se u obzir uzmu promene koje će se primenjivati u narednom periodu, očekuje nas najzanimljivije takmičenje do sada. Dva tima će u Evroligu, jedan u kvalifikacije za istu, četvrta ekipa će u Evrokup, a postoje najave da bi šampioni Hrvatske, Srbije i Slovenije takođe mogli da izbore plasman u drugo po snazi takmičenje ULEB-a.

Srpski klubovi će se u prvom kolu sastati sa velikanima nekadašnje Jugoslavije, ali i sa timovima čija je bliska budućnost neizvesna. Partizan mt:s će dočekati Zadar, koji se nakon sezone pauze vratio u regionalno takmičenje. Radnički će u "Jezeru" ugostiti Olimpiju, kojoj preti izbacivanje iz Evrolige. Najteži posao u prvom kolu, ako je suditi po tradiciji klubova, će imati Crvena zvezda Beograd. Crveno-beli gostuju Splitu na premijeri.

Upravo Zvezda ima najteži raspored na startu takmičenja. Oni će i u drugom kolu gostovati i to na jednom od najvrelijih terena, u Zadru. Potom sledi meč sa Olimpijom u "Pioniru", pa novi put u Hrvatsku, na noge Cedeviti. U petom kolu crveno-beli dočekuju Igokeu, a potom idu u Skoplje. Prvi "večiti derbi" će se odigrati u 8. kolu, koje je predviđeno za 10. novembar, a formalni domaćin će biti Partizan.

Crno-beli prva dva meča igraju na svom terenu. Nakon Zadra će ugostiti Krku, u trećem kolu gostuju Ciboni, a potom na svom terenu igraju sa Širokim. Sledi put u "Moraču", pa prvi okršaj sa srpskim klubovima, dočekuju Radnički. Pre derbija "parni valjak" ide u goste Splitu.

Kragujevčani u drugom kolu gostuju Cedeviti, u trećem dočekuju Igokeu, pa sledi put u Skoplje. U petom kolu u Šumadiju stiže Solnok.

Kompletan raspored pogledajte ovde.